Archief

Koop en Ouwendijk benoemd tot waterschapsbestuurders

Manita Koop (CDA) uit Den Hoorn en 's-Gravenzander Peter Ouwendijk (VVD) zijn maandagochtend benoemd tot hoogheemraad van Delfland. De komende vier jaar zullen zij werkzaam zijn in het dagelijks bestuur. Dit zullen zij doen samen met Marcel Belt van Water Natuurlijk en Ruud Egas die in het hoogheemraadschap de bedrijven vertegenwoordigt. De dijkgraaf is en blijft Piet-Hein Daverveldt, die is namelijk door de Kroon benoemd.

Om officieel benoemd te worden als hoogheemraad moesten de kandidaten een meerderheid van de stemmen krijgen van de leden van de verenigde vergadering. Ouwendijk kreeg 23 stemmen voor en 2 stemmen tegen. Met iets minder stemmen voor, namelijk 19 is ook Koop benoemd tot hoogheemraad. Zij kreeg 5 stemmen tegen en 1 blanco stem. Officieel mag er niet blanco gestemd worden bij het hoogheemraadschap, maar met uitzondering werd deze stem dit keer toch aangenomen.

Hoewel de portefeuilles dinsdag verder verdeeld worden, is maandag al duidelijk dat Ouwendijk zich bezig zal houden met financiƫle zaken. Watersystemen zal onder de portefeuille van Koop vallen. Egas en Belt houden zich respectievelijk bezig met waterketens en waterkwaliteit.

Categorieen:
's-Gravenzande Politiek