Archief

Musical Jack Middelburg in première, moeder Dien is trots

Moeder Dien Kester was donderdagavond aanwezig op het TT-circuit in Assen, toen de musical over haar zoon Jack Middelburg in première ging. En hoewel ze het niet met alle scènes eens is, houdt ze toch een trots gevoel over aan de voorstelling.

"Hij heeft er alles voor gedaan en gelaten, hard gewerkt om hard te kunnen rijden. Hij had nooit de beste spullen, maar hij presteerde het toch maar en daar ben ik hartstikke trots op", zegt Dien vooraf. Over de enorme belangstelling: "Dat het na al die jaren nog zo leeft onder de mensen, dat snap ik niet altijd."

De voorstelling vertelt het verhaal van Jack Middelburg, die internationale roem vergaarde doordat hij in 1980 de TT van Assen won en een jaar later wereldkampioen Kenny Roberts versloeg op het circuit van Silverstone. Op 1 april 1984 kwam hij met hoge snelheid ten val tijdens een race op het stratencircuit van Tolbert. Twee dagen later overleed hij aan zijn verwondingen.

Het ongeluk speelt een grote rol in de voorstelling. Zijn kleindochter, die een belangrijke rol speelt in het stuk, komt na een ongeluk in het ziekenhuis terecht. In een vreemde droom komt ze de jonge Jack tegen en probeert ze hem te waarschuwen.

Na afloop spreekt Dien over een 'fantastische' voorstelling. "Er zijn dingen waar ik het niet mee eens ben, maar dat is logisch. Maar het geheel klopt. De overwinningen in Assen en Silverstone grepen me het meest aan."

Categorieen:
Cultuur