Archief
Archieffoto

Archieffoto

's-Gravenzandse kweker moet wooncontainers weghalen

Amarylliskweker Knoppert uit 's-Gravenzande mag definitief geen arbeidsmigranten meer laten wonen in de wooncontainers die staan bij zijn bedrijf. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

De tuinder heeft sinds 2012 containerwoningen staan bij zijn bedrijfslocaties aan de Monsterseweg, Bloemenlaan en Van Berckenrodelaan. Hij gebruikt deze als huisvesting voor arbeidsmigranten die op zijn bedrijf werken. Het college van B en W in Westland gaf hiervoor in 2012 een tijdelijke vergunning af voor de duur van vijf jaar.

Knoppert wilde die periode in 2017 verlengen, maar een nieuwe vergunningaanvraag werd geweigerd vanwege strijdigheid met het bestemmingsplan 'Glastuinbouwgebied Westland'. Het college wil hier ook niet van afwijken. De gemeente wil geen migrantenhuisvesting meer op de bedrijven, om zo geen dubbele afhankelijkheid te creƫren. Westland is inmiddels bezig met locaties voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten en heeft daarvoor locaties aan de Arckelweg in Poeldijk, de Burgemeester Elsenweg in Honselersdijk en de Lange Broekweg in Naaldwijk op het oog.

Volgens de Raad van State zijn de wooncontainers inderdaad in strijd met het bestemmingsplan. Daarom is het hoger beroep ongegrond verklaard.