Archief
WOS Media

WOS Media

Knoppert wil in gesprek met gemeente over woonunits

Amarylliskweker Jan Knoppert uit 's-Gravenzande wil in gesprek met de gemeente over de wooncontainers die op zijn terrein staan. Dat laat hij desgevraagd weten aan WOS Media, naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State.

De hoogste bestuursrechter oordeelde woensdag dat de kweker geen arbeidsmigranten meer mag huisvesten in de containerwoningen op zijn bedrijfslocaties aan de Monsterseweg, Bloemenlaan en Van Berckenrodelaan, omdat ze in strijd zijn met het bestemmingsplan. Die uitspraak gaat echter alleen over een vergunningsaanvraag uit 2017. "In september vorig jaar zijn de spelregels veranderd en daarop hebben wij een nieuwe aanvraag gedaan", zegt Knoppert.



Ook die nieuwe aanvraag werd echter geweigerd. De gemeente besloot vervolgens zelfs tot het opleggen van een last onder dwangsom. Knoppert stapte daarop naar de rechter. "Die adviseerde ons onlangs om in mediation met de gemeente te gaan. Wij zijn daartoe bereid, want wij willen de gemeente graag helpen het huisvestingsprobleem voor arbeidsmigranten op te lossen."

De gemeente Westland kon woensdagmiddag nog niet aangeven hoe zij aankijkt tegen mediation.