Archief
WOS Media

WOS Media

Het is wel puuur, maar niet nieuw

Midden-Delfland wil zich op de kaart gaan zetten met de campagne 'Puuur Midden-Delfland'. Nee, het is geen spelfout van de ontwerper zoals afgelopen zondag het geval was na de voetbalwedstrijd Willem II-Ajax, waar op het podium 'Bekerinale' stond. Die derde 'u' hoort er echt bij in de campagne, maar deze woordspeling met 'Puur' is niet nieuw.

De internetdomeinnaam Puuur.nl is al eind 2003 gedeponeerd en leidt nu naar een architectenbureau in Amsterdam. Verder zijn ze in de hoofdstad bezig met een zelfbouwproject op het centrumeiland IJburg. De naam ervan is: Puuur IJce.

Noord-Brabant

In de provincie Noord-Brabant is het fantasiewoord best populair. In Schijndel gaat het om een merk verzorgingsproducten die zijn ontwikkeld door Nancy Schellekens en in Gemert bestaat al ruim vijf jaar het restaurant Puuur Eten en Drinken. Nog meer in die provincie: Puuur! By Manon, een bloemiste in Hooge Zwaluwe.



In Belgiƫ bestaat een thuishulporganisatie (3.200 medewerkers) met als naam Puuur. En bij onze zuiderburen bestaat in Hoogstraten een schoonmaakbedrijf onder die naam.

Het valt niet mee om origineel te zijn. Maar laten de Westlanders niet spottend doen ten opzichte van Midden-Delfland, immers de mega-letters naast de gemeentekantoren in Naaldwijk zijn ook afgekeken: van Amsterdam.