Archief

In juni duidelijkheid over Jagershuis

Deze zomer wordt het duidelijk wat er gaat gebeuren met het Jagershuis in Hoek van Holland. Het is nu wachten op het advies van de welstandcommissie over een eventuele monumentale status. Dit advies wordt 8 mei verwacht. Begin juni wordt dit advies besproken met de gebiedscommissie van Hoek van Holland en eind juni wordt er door de gemeenteraad een definitief besluit genomen.

Het Jagershuis in Hoek van Holland kan een gemeentelijk monument worden óf het kan een locatie voor nieuwbouw worden. "Het kan beide kanten op", aldus wethouder Kurvers van de gemeente Rotterdam. De locatie Badweg 1 wordt niet opgenomen in het bestemmingsplan dat 16 mei in de gemeenteraad wordt besproken, omdat het complex voorlopig een monumentale status heeft gekregen.De Rotterdamse commissie bouwen, wonen en buitenruimte heeft woensdag commentaar gegeven op het bestemmingsplan Hoek van Holland Zuidwest. De sloop van het Jagershuis en de ontwikkeling van appartementen op die plek zou in eerste instantie worden opgenomen in het plan, totdat meerdere instanties aanvraag deden voor een gemeentelijke monumentale status.

Tijdens de vergadering werd het woord gevoerd door advocaat Jurgen Geelhoed, belangenbehartiger voor de exploitanten van het Jagershuis. Hij wilde duidelijk maken dat de eigenaren het met de wethouder willen hebben over een oplossing, zoals het verplaatsen of wijzigen van het bouwplan. Eigenaren van het Jagershuis zijn namelijk al twintig jaar bezig met plannen voor de verkoop en balen van de nieuwe vertraging.