Archief
Louwrens Parre

Louwrens Parre

RET: Periode gratis reizen op Hoekse Lijn geen optie

De RET en de gemeente Rotterdam vinden het geen optie om een periode van gratis reizen met de metro op de Hoekse Lijn aan te bieden als compensatiemiddel voor de enorme vertraging. Dat zou volgens hen namelijk hoge kosten met zich meebrengen die uiteindelijk weer via de belastingen door burgers betaald moeten worden, zo valt te lezen in een raadsinformatiebrief.

Wethouder Fred Voskamp zou een periode van gratis vervoer bespreken met de gemeente Rotterdam en de RET op aandringen van de Maassluise gemeenteraad. Dat zit er dus niet in. Maar eventuele probeerkaartjes waarmee reizigers kunnen worden verleid om eens een ritje te maken behoort wel tot de mogelijkheden. De kosten van dergelijke acties worden voor het overgrote deel betaald door het Rijk en de Regio.

Sinds april 2017 wordt de Hoekse Lijn omgebouwd van treinverbinding naar metrotraject. Eigenlijk had de ombouw al in september van dat jaar klaar moeten zijn. Aankomende maandag is het precies twee jaar geleden dat de ombouw is gestart.

Categorieen:
Maassluis Politiek