Archief

Provincie: Verdubbeling van Veilingroute mogelijk niet genoeg

Er wordt al jaren over gesproken, maar de provincie Zuid-Holland sluit niet uit dat er meer nodig is dan een verdubbeling van de Veilingroute om Westland in de toekomst bereikbaar te houden. Dat blijkt uit navraag van WOS Media. Volgens een woordvoerder van de provincie is er meer onderzoek nodig om te kunnen bepalen wat er nodig is voor een goede ontsluiting.

Eerder deze week hebben belangenbehartigers van bedrijven in Westland in een brief aan provinciale politieke partijen aangegeven dat er meer geld nodig is voor het toekomstbestendig maken van de infrastructuur in Westland. Ook zij pleiten voor een onderzoek naar de bereikbaarheid van het glastuinbouwgebied, maar stellen tegelijk dat een verdubbeling van de Veilingroute onontbeerlijk is.

Als voorbeeld van een geslaagd project noemen de belangenbehartigers de Nieuweweg bij Poeldijk. "We hebben grote waardering voor de wijze waarop de provincie Zuid-Holland de N211 heeft opgewaardeerd. De eerste CO-2 negatieve weg van Nederland. Mogelijk kan dit op eenzelfde manier worden aangepakt, waardoor een toekomstbestendige Green Gateway naar Greenport Westland ontstaat."

Categorieen:
Poeldijk Westland Politiek