Archief
Screenshot uit commercial RET

Screenshot uit commercial RET

RET wil kleinere busjes inzetten in Maassluis

De RET wil in 2020 in de avonduren en op de zondagen in Maassluis met kleinere bussen op afroep gaan rijden. Daarmee lijken eerder uitgesproken plannen van Metropoolregio Rotterdam Den Haag concreet te worden. Eerder was er nog de vrees dat er in de daluren helemaal geen bus door de stad zou rijden. Het stoppen van de dienst op zondag en in de avonduren noemde het vorige college van burgemeester en wethouders zelfs onacceptabel.

Het is de bedoeling dat de kleinere bus lijn 526 gaat heten en tussen 19.00 uur en 23.30 uur op afroep rijdt. Op zondag rijdt de kleine bus vanaf 09.00 uur door de stad. De bus is tot een kwartier van te voren te bestellen via de telefoon of een speciale app. Bus 226 komt in de nieuwe plannen van de RET per definitie niet meer voor. De Rotterdamse vervoersmaatschappij verwacht dat de Hoekse Lijn voor een groot deel die functie over kan nemen.

Wat er met lijn 33 gaat gebeuren is nog onduidelijk. De lijn is niet van de RET, maar van Connexxion. Eerder gaf die vervoersorganisatie aan dat de bus in de avonduren en op zondag niet meer dwars door de stad zal rijden. Alleen het gedeelte tussen Delft en metrostation Maassluis blijft dan rijden, zodat reizigers uit Midden-Delfland gemakkelijk van en naar de Hoekse Lijn komen.

De plannen staan nog niet vast. De diverse gemeentes die onderdeel uitmaken van de Metropoolregio kunnen nog tot en met 17 mei reageren op de schema's.

Bekijk hieronder een voorbeeld van de RET van de kleinere busjes.