Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Platform Gehandicapten en Team Westland laatste winnaars Loftrompet

Platform Gehandicapten Westland en Team Westland zijn donderdagavond in De 3 Winckels uitgeroepen tot de laatste winnaars van de Loftrompet. De vrijwilligersjaarprijs van de gemeente Westland krijgt vanaf volgend jaar een nieuwe naam: WestlandHart.

Het Platform Gehandicapten Westland (PWG) kreeg de juryprijs uitgereikt. De organisatie zet zich in voor een bereikbare, toegankelijke en bruikbare samenleving voor iedereen in Westland. Voor een groot deel bestaat PGW uit vrijwilligers die uit eigen ervaring weten welke problemen een lichamelijke handicap met zich meebrengt. De jury roemt het bestuur en in het bijzonder voorzitter Annemiek Koremans om haar tomeloze, enthousiaste en veelzijdige inzet.

De publieksprijs ging naar Team Westland, dat al meer dan tien jaar met sportieve uitdagingen geld ophaalt voor instellingen en initiatieven die rechtstreeks of zijdelings verband houden met kanker of onderzoek naar kanker. Ongeveer de helft van de 2.000 uitgebrachte stemmen ging naar deze organisatie.

Wethouder Piet Vreugdenhil reikte aan zowel PGW als Team Westland een kunstwerkje met een geldbedrag uit.

Nieuwe naam

De gemeente Westland en Vitis Welzijn, de twee organisatoren achter de Loftrompet, vonden begin dit jaar dat het tijd was voor een nieuwe naam van de vrijwilligersprijs. De prijs is volgens hen toe aan vernieuwing en een eigentijdse uitstraling. Daarom vroegen zij inwoners om suggesties.

Uiteindelijk is dus gekozen voor de naam WestlandHart. De komende tijd wordt gezocht naar een uiting

die past bij deze naam.

Categorieen:
Westland Algemeen