Archief
Signbiblio

Signbiblio

Dwangsom voor school en kinderdagverblijf in Maassluis

De gemeente Maassluis heeft een dwangsom van 1.000 euro per week opgelegd aan een kinderdagverblijf en een school in de stad die niet voldoen aan alle brandveiligheidseisen of omdat er geen omgevingsvergunning brandveilig gebruik is aangevraagd of verleend.

Om welke instanties het gaat, heeft de gemeente niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat het bij de school om een gebouw gaat waar op zowel de begane grond als de eerste verdieping een bouwkundige uitbreiding is gerealiseerd. Juist daarvoor is er geen omgevingsvergunning brandveilig gebruik aanwezig.

Bij het kinderdagverblijf is een tweetal gebreken geconstateerd. Zo is er een ventilatierooster in de wasruimte aanwezig waarvan niet is aangetoond dat het voldoet aan de gestelde eisen. Verder is ook een deel van het plafond niet door de brandveiligheidskeuring gekomen.

Zowel het kinderdagverblijf als de school is volgens de gemeenten in de afgelopen maanden al diverse malen gewezen op de gebreken, maar bleek er niets aan te hebben gedaan. Daarom stelt de gemeente nu een dwangsom van 1.000 euro per week in, met een maximum van 10.000 euro.

Categorieen:
Maassluis Algemeen