Archief
WOS Media

WOS Media

Verzet tegen 'lelijke' aanlegsteigers Monster

Bewoners in de omgeving van de Gantellaan in Monster zijn in verzet gekomen tegen drijvende steigers die door een botenverhuurbedrijf uit Poeldijk zijn aangelegd in het riviertje de Gantel. De aanlegplaatsen bestrijken een lengte van zo'n 96 meter, tussen de brug en ter hoogte van huisnummer 10. De omwonenden zijn deze week met de werkzaamheden geconfronteerd, zonder dat zij daarvan op de hoogte waren gebracht. Bovendien vinden zij de stijgers lelijk.

De botenverhuurder heeft van het Hoogheemraadschap van Delfland inmiddels een vergunning gekregen voor de aanleg van steigers. Voor de exploitatie van de steigers loopt sinds 28 februari een aanvraag bij de gemeente Westland. De eigenaar wil havenmeester worden en de steigers gaan exploiteren. Omwonenden vrezen echter voor overlast die dat mogelijk gaat opleveren.

Zolang de vergunningaanvraag bij de gemeente loopt, wil de botenverhuurder niet reageren. De gemeenteraadsfractie van Westland Verstandig heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.