Archief
Wethouder Varekamp toont de oorkonde die hij aan Jan Dibbets uitreikt - foto Thierry Schut

Wethouder Varekamp toont de oorkonde die hij aan Jan Dibbets uitreikt - foto Thierry Schut

WestlandStek voor Jan Dibbets

Jan Dibbets uit Monster heeft bij zijn afscheid als secretaris van de Vereniging van Zeesportvissers Ter Heijde een WestlandStek opgespeld gekregen. Maandagavond was wethouder Pieter Varekamp naar De Viskeet gekomen om Dibbets te belonen voor zijn jarenlange bestuurlijke inzet voor de zeevissport.

Dibbets is sinds 1986 een trouw lid van de Vereniging van Zeesportvissers Ter Heijde. In de beginjaren werd er alleen vanuit boten op zee gevist. In 1986 was hij één van de initiatiefnemers van de strandvisserscommissie en is sindsdien ook bestuurlijk actief voor deze commissie. Daarnaast is hij sinds 2003 secretaris van het algemeen bestuur van de Heijdse Vereniging van Zeesportvissers. Deze functie legt Dibbets nu neer.



De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied. Of als blijk van waardering voor een uitzonderlijke prestatie op het gebied van sport en/of cultuur, zoals het behalen van een Europees, Wereld- of Olympisch kampioenschap door een inwoner van de gemeente Westland.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen