Archief
Opening vaarseizoen 2018 Twitter LPF Westland

Opening vaarseizoen 2018 Twitter LPF Westland

Opening vaarseizoen Kwintsheul in gevaar

De fracties van D66 en Westland Verstandig maken zich zorgen over de opening van het vaarseizoen in Kwintsheul. De organisator van het jaarlijkse evenement heeft laten doorschemeren er na gesprekken met de gemeente Midden-Delfland geen zin meer in te hebben. Volgens hem stelt die gemeente veel te hoge eisen.

Onder andere zijn er nieuwe eisen gesteld met betrekking tot muziek vanaf de boten, een groter aantal veiligheidsmensen en het vergoeden van eventuele door bezoekers veroorzaakte schade. Twee jaar geleden waren er problemen bij de opening van het vaarseizoen. Boten werden bij de grens van midden-Delfland teruggestuurd omdat er geen vergunning was om door te varen. Vorig jaar konden tientallen boten zonder problemen door de regio varen.

D66 wil van het college van Westland weten of er vorig jaar toch incidenten zijn geweest, waardoor het nodig zou zijn om andere eisen te stellen. Zowel Westland Verstandig als D66 vinden dat de burgemeester alsnog met de organisatie om de tafel gaat zitten, zodat het vaarevenement toch door kan gaan. Veiligheid en voorkomen van overlast is natuurlijk goed, maar moet niet overdreven gaan worden, zo stelt Westland Verstandig.