Archief
WOS Media 1

WOS Media 1

GBW: Waar blijft centrumplan Monster

GemeenteBelang Westland wil van B en W weten wanneer er duidelijkheid komt over het centrumplan van Monster. De fractie wijst erop dat het college vorig jaar heeft aangegeven, dat er in december een voorstel zou worden voorgelegd aan de gemeenteraad. "December 2018 is inmiddels ruimschoots gepasseerd, er is géén voorstel aan de gemeenteraad voorgelegd en de bewoners zijn hierover niet nader geïnformeerd", zo moppert raadslid André van den Berg in schriftelijke vragen.

Nog steeds is niet duidelijk of het voormalige Monsterse gemeentehuis wordt gesloopt of gerenoveerd. Hoewel in 2016 tijdens bijeenkomsten met omwonenden en belanghebbenden bleek dat een meerderheid voor sloop en kleinschalige nieuwbouw was, wilde de raad eind 2017 nader onderzoek naar hergebruik van het gemeentekantoor. In dat onderzoek werden marktpartijen geraadpleegd, maar daaruit kwan geen duidelijke voorkeur naar voren. Daarna liet de college weten dat een voorstel met een definitieve keuze pas in december 2018 was te verwachten.

GBW vindt het kwalijk dat, nu een voorstel uitblijft, de inwoners van Monster niet zijn geïnformeerd dat de gecommuniceerde streefdata niet gerealiseerd worden. Datzelfde geldt voor de aangekondigde renovatie van het voormalig Bondshotel Overheijde in de Choorstraat. Die zou in het najaar van 2019 al klaar zijn. "We leven inmiddels in het voorjaar van 2019, aan het voormalig Bondshotel worden nog géén werkzaamheden uitgevoerd en de bewoners zijn over dit feit niet geïnformeerd", schrijft Van den Berg. Hij wil weten waarom er nog steeds niet is begonnen met de renovatie.

Categorieen:
Monster Westland Politiek