Archief
Stefan van Eijk

Stefan van Eijk

Oranje onder 17 walst in 's-Gravenzande over Noord-Ieren heen

Oranje onder 17 heeft op het sportpark van FC 's-Gravenzande de eerste van drie EK-kwalificatiewedstrijden gewonnen. De talenten van bondscoach Peter van der Veen versloegen op het 'Wembley van het Westland' de leeftijdsgenoten van Noord-Ierland met 5-0 en staan daardoor voorlopig bovenaan in de poule.

Bij Oranje begon onder meer Ki-Jana Hoever in de basis. De 17-jarige rechtsback maakte begin dit jaar als invaller zijn debuut voor het 'grote' Liverpool in een wedstrijd om de FA Cup. Ook de Vlaardingse verdediger Ian Maatsen (sinds de zomer spelend voor Chelsea onder 18) mocht starten en maakte in de veertigste minuut op schitterende wijze de 2-0. Vlak daarvoor had Brian Brobbey (Ajax) de 1-0 al op het scorebord gezet. Op dat moment stond Noord-Ierland al met tien man op het veld.

Na rust waren Naci Ünüvar (Ajax), nogmaals Brobbey en invaller Dirk Proper (NEC) trefzeker, waardoor de eindstand op 5-0 kwam.

In Alphen aan den Rijn, waar deze dagen de andere wedstrijden van de eliteronde worden gespeeld, won Tsjechië eerder vandaag met 1-0 van Israël. Daardoor staat die ploeg nu tweede in de poule. Alleen de nummer 1 van de poule gaat door naar het EK in Ierland.

Komende zaterdag speelt Oranje in Alphen aan den Rijn tegen Israël, terwijl in 's-Gravenzande om 13.00 uur Tsjechië en Noord-Ierland het tegen elkaar opnemen. Dinsdag staat op het Juliana Sportpark om 19.00 uur de wedstrijd Nederland-Tsjechië op het programma. Tegelijkertijd kan in Alphen worden gekeken naar Noord-Ierland-Israël.