Archief

In Gardien Tot Tien: groenblauw schoolplein zorgt voor betere leerprestaties en Heleen Verduijn op spechtensafari

In Gardien Tot Tien vertelde Dirk-Jan de Vink van de provincie Zuid-Holland welke voordelen er aan een 'groenblauw' schoolplein zitten. Heleen Verduijn is afgelopen weekend afgereisd naar Ede voor een spechtensafari, maar wist vanochtend ook een aantal spechten in onze regio te benoemen.

Groenblauwe schoolpleinen zorgen voor betere leerprestaties

Basisscholen in onze provincie kunnen vanaf nu op financiële ondersteuning rekenen als zij hun schoolplein 'groenblauw' willen inrichten. Dat betekent: stoeptegels eruit, natuur en water erin. De provincie Zuid-Holland en het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben het themafonds 'Groenblauwe Schoolpleinen' opgericht. Volgens Dirk-Jan de Vink van de provincie Zuid-Holland draagt een groenblauw schoolplein niet alleen bij aan een interessantere speelomgeving voor kinderen, maar bevordert het ook de leerprestaties. Kinderen zouden zich namelijk beter kunnen concentreren door te spelen in een groene omgeving. Bovendien kunnen basisscholen er ook voor kiezen om bijvoorbeeld taal- en rekenlessen aan de natuur te verbinden.



Heleen Verduijn is op spechtensafari geweest

Iedere dinsdag schuift natuurliefhebber Heleen Verduijn bij ons aan in de studio om te vertellen over de flora en fauna in deze regio. Vanochtend vertelde ze dat ze afgelopen weekend op spechtensafari in Ede is geweest. Echter hoef je volgens Heleen niet zo ver te reizen om de vogels te bewonderen, want ook in onze regio komen er een aantal soorten spechten voor.



Plankeniers Theatergroep viert nieuwe locatie De Speld met opera toneelstuk

Met de komst van het nieuwe minitheater De Speld in Naaldwijk hoeft Plankeniers Theatergroep het podium gelukkig niet meer te delen met muizen, en ook lekkages zijn nu verleden tijd. Dat vieren ze aankomend weekend in drie voorstellingen met een gevarieerd programma, waarbij de opera met een knipoog 'Dei Funghi' de hoofdmoot vormt. Hoewel bij opera vaak de muziek centraal staat, is in het toneelstuk te zien dat het orkest niet komt opdagen.



Poll

Kledingwinkelketen CoolCat heeft maandag faillissement aangevraagd. Het bedrijf heeft tachtig filialen in Nederland, waaronder één in winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk. Heb jij er weleens kleding gekocht?

Kledingwinkelketen CoolCat heeft maandag faillissement aangevraagd. Het bedrijf heeft tachtig filialen in Nederland, waaronder één in winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk. Heb jij er weleens kleding gekocht?👕👖

— WOS Media (@wosmedia) 19 maart 2019

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen