Archief

Succesvol jaar voor Theater Koningshof

Het gaat goed met Theater Koningshof in Maassluis. In het eerste jaar dat Wim Staessens er directeur is, heeft het tien procent meer bezoekers bij film- en theatervoorstellingen. En er is ook iets meer en grootser geprogrammeerd in het afgelopen jaar, vertelt de van oorsprong Vlaamse directeur aan WOS Media. Verder wijst hij op het eerst echte co-creatieproject, onder de noemer Project 7, dat vrijdag in première gaat.

In het afgelopen jaar zijn er zo'n 60 voorstellingen geweest en zijn er 24 films vertoond. En veel van die voorstellingen en vertoningen zaten goed vol. Staessens weet wel waarom: "We hebben meer aansluiting op de vraag die leeft en misschien ook wel grotere namen." Vooral de kinder- en familievoorstellingen gaan heel goed, die zijn praktisch allemaal uitverkocht, net als de 'Ladies Nights'.

Zoveel uitverkochte zalen stemmen tot tevredenheid. Binnenkort moet duidelijk worden hoe het er exact voorstaat met het theater, want dan komen de jaarcijfers beschikbaar, maar de directeur loopt daar graag op vooruit: "Ik kijk met een tevreden gevoel terug op het eerste jaar. We zijn er met het team keihard aan de slag gegaan." Onder meer de tribune en het atrium zijn flink aangepast aan de eisen van deze tijd.

Niet alleen het theater loopt goed, ook de zaalverhuur gaat prima, al ziet de directeur wel ruimte voor verbetering. "Het zou mooi zijn als we soms nog iets meer kunnen schuiven, zodat we nog meer organisaties een plekje kunnen bieden." Maar gemakkelijk is dat niet, omdat veel verenigingen elke week op dezelfde tijd in dezelfde zaal willen zitten en die garantie kan lang niet altijd gegeven worden, omdat er ook zakelijke klanten zijn. Hij hoopt de zaaltjes in de komende tijd ook nog een beetje te kunnen opknappen.

Project 7

En dan is er nog Project 7, dat door diverse organisaties in de stad gedragen wordt. Een echt co-creatieproject, zoals de gemeenteraad van Maassluis ook eerder voor ogen had toen er over de toekomst van het theater gesproken werd. Vrijdag is de eerste voorstelling en Staessens heeft er grote verwachtingen van.

Project 7 is een voorstelling op basis van het lied Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder van Ramses Shaffy. In de voorstelling worden deze zeven elementen uit het lied gebruikt en verwerkt. Deze elementen zijn gebaseerd op zeven persoonlijke verhalen over zeven kleurrijke Maassluizers.

De directeur hoopt dat er meer van zulke projecten worden gestart. "Ik hoop dat mensen hier komen vragen wat er mogelijk is. Dan hebben we een rol. We willen verbindend zijn. We stellen onszelf hier constant de vraag: 'Hoe kunnen we faciliteren en helpen?' en doen erg ons best om aan de wensen tegemoet te komen", verklaart Staessens.

Categorieen:
Maassluis Cultuur