Definitief plaatsing Green Eagles voor Final Four

De basketbalsters van Green Eagles gaan aan het eind van dit seizoen definitief strijden voor het landskampioenschap. Na de 84-55 zege zaterdagavond op staartploeg De Groene Uilen kunnen de Maassluise dames niet meer zakken uit de top 4 in de promotiedivisie.

De wedstrijd verliep voor Green Eagles zeer eenvoudig. Na het winnen van de sprongbal, liep de ploeg van trainer Kees Brugman snel weg, waardoor het aan het einde van het eerste kwart al 25-10 stond. Ook in de tweede periode was de ploeg veel beter, al was er tegen het einde wat onrust in de verdediging waar de Groningse gasten van profiteerden. Toch stond het bij rust 42-25.

Ook na de pauze bleef Green Eagles beter. Uiteindelijk waren de laatste tien minuten niet meer dan een formaliteit. Roos Jordans was de grote vrouw van de avond met 27 punten en veel snelle acties richting het bord.