Volle bak bij Valto liet livestream op YouTube zien

Valto boekt minimale overwinning in zaalkorfbalcompetitie

In de zaalkorfbalcompetitie heeft het Lierse Valto zaterdagavond in eigen huis een minimale overwinning geboekt op het Delftse Excelsior: 24-23. Doordat concurrent ZKV uit Zaandam ook won, konden de leidende Lierenaren in de Eerste klasse E nog geen feestje vieren. In de Tweede klasse I hebben de koplopers Kinderdijk en het 's-Gravenzandse Ondo beide gewonnen.

Bij Valto tegen Excelsior ging het de gehele wedstrijd gelijk op. In de eerste helft was het maximaal twee punten verschil (bij 7-5). De rust werd bereikt met 13-12. Na de hervatting trok Excelsior direct de stand gelijk. Vervolgens namen de bezoekers een voorsprong van 14-16. Daarna kon Valto vijf keer op rij scoren (19-16), maar het werd nog heel spannend op 22-22. Via 24-22 werd de eindstand bepaald op 24-23.

Toen was het wachten op de uitkomst van de wedstrijd ZKV tegen Ten Donck, die een uur later begon. ZKV wist die klus simpel te klaren: de Ridderkerkers werden met 35-20 verslagen.

In de Tweede klasse I was het Maaslandse ODO goed op weg om Ondo een enorme dienst te bewijzen in de uitwedstrijd tegen bij Kinderdijk. Van een 6-2 achterstand ging het naar een 9-13 voorsprong bij de rust.

Met nog tien minuten te spelen in de tweede helft was Kinderdijk teruggekomen tot 14-15, waarna het gelijk opging naar 16-16. Via 18-16 werd het nog 18-17, maar de laatste score was weer voor Kinderdijk, dat daarmee de eindstand op 19-17 bepaalde.

Ondo boekte een benauwde overwinning van 20-21 in de uitwedstrijd tegen Korbis.