Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyers ook na topper tegen Eemland nog ongeslagen

Rugbyclub The Hookers heeft zondagmiddag zijn hegemonie in de Eerste klasse onderstreept met een overwinning op naaste concurrent Eemland. Op het complex van HRC in Den Haag wonnen de nog ongeslagen Hoekenezen met 13-8. The Hookers heeft nu een voorsprong van 10 punten op Eemland.

In deze 'uitgeweken' thuiswedstrijd (bij HRC beschikken ze over kunstgras, eigen veld was afgekeurd) moest The Hookers aan de start verschijnen zonder de broers Rein en Thijs Mostert. De eerste try werd gescoord door Daniƫl van Waas, die zijn laatste wedstrijd voor de Hoekenezen speelde, omdat hij naar Nieuw-Zeeland vertrekt. Via een conversie door Kevin Lensen kwam The Hookers op 7-0.

Laatstgenoemde was in de eerste helft ook nog goed voor een benutte vrije schop, waardoor de ruststand 10-0 werd.

Kort na rust deed Eemland iets terug (10-3), maar vervolgens benutte Lensen opnieuw een vrije trap (13-3). Vlak voor tijd was er nog een offensief van de Amersfoorters die dit bekroonden met een try. Hierdoor werd de eindstand op 13-8 bepaald.