Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Iedereen denkt mee met De Boetzelaer

Na de verwoestende brand bij De Boetzelaer in Monster wordt er gedacht aan hoe het nu verder moet. De brand heeft grote gevolgen voor de vaste bezoekers van het bad. Meerdere partijen hebben ondertussen hulp aangeboden.

De Haagse wethouder van sport, Richard de Mos, heeft aan WOS Media laten weten dat de buurgemeente klaar staat voor het zwembad: "Denk bijvoorbeeld aan plek voor diploma zwemmen dit weekend". Ook is directeur Peter Wielaart in gesprek geweest met Gideon van der Kaaij, locatiedirecteur van zwembaden in Naaldwijk, 's-Gravenzande en De Lier.

Pieter Wielaart heeft ondertussen ook gesproken met de gemeente Westland. Wethouder Pieter Varekamp laat weten dat de gemeente op korte termijn zoveel mogelijk hulp wil bieden om zaken als afzwemmen toch door kunnen laten gaan.

Ook de Monsterse reddingsbrigade is slachtoffer van de vuurzee, hun trainingsmateriaal is namelijk in de vlammen opgegaan. Reddingsbrigade 's-Gravenzande heeft al contact gezocht met hun collega's, waarbij is gesproken over een noodoplossing. Ook de Haagse en Delftse Reddingsbrigades lieten weten dat zij willen helpen door materiaal en oefenruimte aan te bieden.