Archief
Archief Google Streetview

Archief Google Streetview

Geen verkoop woningen Vestia in Maasdijk en Honselersdijk

Woningcorporatie Vestia gaat haar sociale huurwoningen in Maasdijk en Honselersdijk niet verkopen. Dat zegt het college van B en W van Westland in antwoord op vragen van de fractie Westland Verstandig.

Vestia is in Maasdijk en Honselersdijk de enige aanbieder van sociale huurwoningen. Vanwege de grote financiƫle problemen van Vestia hevelt de corporatie veel sociale huurwoningen, als ze vrij komen, over naar de vrije sector of verkoopt ze zulke woningen. Daardoor neemt het aantal sociale huurhuizen verder af, terwijl er in de regio al een groot tekort aan is. Vestia heeft uit eigen beweging aangekondigd geen woningen te verkopen in de kernen Maasdijk en Honselersdijk, meldt wethouder Ben van der Stee.

Westland Verstandig wilde weten of het college een verbod op de verkoop van sociale huurwoningen een goed idee vindt. Van der Stee laat in een reactie weten tegen een absoluut verbod te zijn. Om financieel gezond te blijven moet het voor een corporatie mogelijk blijven om desnoods woningen te kunnen verkopen, aldus de wethouder.