Archief
Badweg 1 Google Street View 1

Badweg 1 Google Street View 1

Weerstand tegen sloop van Het Jagershuis

Het Jagershuis is militair cultureel erfgoed en moet behouden blijven. Dat zegt Cor Quist van de Stichting 'Vesting Hoek van Holland' en het Atlantikwall-Museum. De stichting is dan ook tegen de bouw van zogenoemde 'bunkerwoningen' op deze plek. Dit meldt mediapartner RTV Rijnmond.

De Naaldwijkse projectontwikkelaar Bouhuisen Groep wil op de plek van restaurant Het Jagershuis aan de Badweg negentien appartementen bouwen. De twee woonblokken zijn ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau Kokon. De oude bunkers in de duinen van Hoek van Holland dienden als inspiratie voor het ontwerp.

"Wij zien het pand van Het Jagershuis als onlosmakelijk deel van de voormalige Flakbatterij 'Nordmole', net als het belendende badgebouw. Onderdeel van de Duitse verdedigingslinie Atlantikwall, uniek in Nederland", zegt Cor Quist. "Waarom moet er juist hier gebouwd worden? De discussie loopt al zo'n 20 jaar toen er plannen waren voor een museumpark met de constructies van de toenmalige bezetter maar dat is er nooit echt van gekomen."

De geplande bouw van de woningen is nog niet definitief. Het traject van vergunningen en bestemmingsplan is gaande. "Het gebied rond restaurant Unicum gaat op de schop, waarom daar niet bouwen?", vraagt Quist zich af. "Bovendien zegt het kadaster dat dit een horecabestemming heeft en de Atlantikwall is een van de zeven, door de provincie aangewezen erfgoedlijnen met als uitgangspunt: beschermen, bewaren, beleven. Daar staat sloop haaks op."