Archief
WOS Media 1

WOS Media 1

Burgemeester Rodenburg: Drugslab wil je niet in je gemeente

De villa aan de Zwethkade-Zuid in Den Hoorn, waar afgelopen vrijdag een drugslab werd gevonden, blijft de gemoederen bezighouden. Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland ziet de zware criminaliteit steeds dichterbij komen. "Een drugslaboratorium in je gemeente, dat wil je niet."

Een dag na de vondst is de wijkagent met omwonenden in gesprek gegaan. Ongeveer twintig buurtbewoners namen plaats in de BuurtVeiligBus om te vertellen wat hen is opgevallen. Rodenburg verwacht dat de politie daar iets aan heeft gehad. "Tips en bijzonderheden zijn genoteerd en dit zal op een bepaalde manier bij het onderzoek worden betrokken. Het onderzoek valt onder justitie en daar zitten de grote speurneuzen die de onderste steen boven willen krijgen."

"Je wilt absoluut niet dat deze vorm van criminaliteit hier voeten aan de grond krijgt", zegt Rodenburg. Toch is Den Hoorn al voor de derde keer in een jaar tijd in het nieuws vanwege een misdrijf. In januari vorig jaar nog werd een moord gepleegd in het Kloosterpad en afgelopen november werd er een inval gepleegd bij een mogelijk clubhuis van motorclub Caloh Wagoh aan de Veenakkerweg.

"Voor wat betreft Den Hoorn is het een dorp dat dichter bij de stedelijke omgeving ligt, maar aan de andere kant: ook Schipluiden en Maasland liggen vlakbij de stad. Ik zou niet kunnen zeggen dat dit typisch is dat het in Den Hoorn is. Je kunt hier geen conclusies aan verbinden."