Archief
WOS Media

WOS Media

Grote politieactie tegen motorclub in Den Hoorn

De politie heeft woensdagmorgen in verband met een grootschalig onderzoek naar motorclub Caloh Wagoh, een inval gedaan in een clubhuis in Den Hoorn. Daar bleek niemand aanwezig. Twee kopstukken van de bende werden opgepakt in Leiden en Mijdrecht.

De politie deed doorzoekingen op meer dan veertig locaties in de regio's Den Haag, Midden Nederland, Rotterdam, Amsterdam en Oost Nederland. Caloh Wagoh wordt door de politie beschouwd als een criminele organisatie, die in verband wordt gebracht met liquidaties. De club valt in dezelfde categorie als Satudarah, No Surrender en Bandidos, zegt een verslaggever ter plaatse bij mediapartner Radio West. "Wij denken dat de club zich op forse schaal bezighoudt met criminaliteit", zegt de Haagse politiechef Paul van Musscher tegen de NOS.

"De politie probeert met deze actie vooral kopstukken op te pakken en bewijs te verzamelen", zegt een NOS-verslaggever die bij de invallen was. Ze zoeken wapens, drugs en spullen zoals computers en externe harde schijven. Het clubhuis aan de Veenakkerweg in Den Hoorn zat in een schuur in een achtertuin.

Categorieen:
112