Archief
District8

District8

Opnieuw een uitslaande brand bij Renewi in Wateringen

Bij afvalverwerker Renewi in Wateringen heeft donderdagavond een grote brand gewoed in een al eerder door brand getroffen afvalloods. Er zijn geen mensen gewond geraakt, aldus de brandweer. Deze vierde brand bij Renewi in korte tijd baart burgemeester Arends van Westland zorgen.

In de lente van het afgelopen jaar werd Renewi drie keer door een brand getroffen: op 21 april, 27 april en 26 mei. "We verwachten van een ieder dat alles wat noodzakelijk is, gedaan wordt om brand te voorkomen. Met brandweer en omgevingsdienst zullen we de situatie bij het bedrijf nader beschouwen", liet Arends donderdagavond laat weten.

De jongste brand brak rond half negen uit in het complex aan de Wateringveldseweg. Al vrij snel werd de flik door de brandweer als 'zeer groot' bestempeld. De Wippolderlaan (N211) werd vanaf de A4 richting Wateringen/Poeldijk afgesloten wegens de bluswerkzaamheden. Later bleef een deel van de Wippolderlaan afgesloten vanwege de grote rookontwikkeling in de fase dat het vuur door de brandweer onder controle was gebracht.

Zoals gezegd ging het om de vierde brand in minder dan negen maanden tijd. Eerder, toen het bedrijf nog Van Vliet heette, brandde er op 4 september 2015 een loods met afval af.