Archief
Twitter Hoeks Future Media Lab

Twitter Hoeks Future Media Lab

Opnieuw winst voor Hoekse scholieren bij regiofinale First Lego League

Het Hoeks Future Lab, bestaande uit acht leerlingen van De Driemaster en de Van Rijckevorselschool in Hoek van Holland, hebben zaterdag de regiofinale Westland van de First Lego League gewonnen. De basisschoolleerlingen stromen hiermee door naar de Benelux-finale.

De tweede plek was voor de BiebBoyz, het team van Bibliotheek Westland. Als derde eindigde de De Hofse Toppers. Op de Priva Campus in De Lier gingen twaalf teams van leerlingen van basisscholen en middelbare scholen met elkaar de uitdaging aan een 'probleem uit de praktijk' op te lossen aan de hand van het thema. Dit jaar was dat 'INTO ORBIT', oftewel ruimtevaart. Het Hoeks Future Lab bedacht oplossing tegen straling: een nieuw pak.

De First Lego League is een internationale wedstrijd, waarbij jongeren tussen 9 en 15 jaar uitgedaagd worden om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Ze ontwerpen, bouwen en programmeren een robot die opdrachten moet uitvoeren en ze voeren een onderzoek uit en presenteren dat.

Het Hoeks Future Lab moet zich nu opmaken voor de Benelux-finale. Die is volgend jaar op 16 februari in het Klokgebouw in Eindhoven. Daar strijden ze dan met hun idee tegen teams uit België, Luxemburg en Nederland en kunnen zo doorstomen naar de internationale finale.

Vorig jaar werd de regiofinale ook gewonnen door leerlingen van De Driemaster en de Van Rijckevorselschool. De leerlingen namen toen deel als De Hoekse Druppies. Zij schopten het zelfs tot de internationale finale in Talinn met hun 'ideale watertuin'. Die is inmiddels daadwerkelijk aangelegd in Hoek van Holland.