Archief

Wie is de man die 11 jaar geleden stierf in het Staelduinse Bos?

De identiteit van een overleden man die in december 2007 is gevonden in het Staelduinse Bos in 's Gravenzande, is tot op de dag van vandaag nog niet bekend. De zaak staat deze maand op de cold case kalender van de politie en in het programma Team West van mediapartner Omroep West deed de politie dinsdag een nieuwe poging om meer duidelijkheid over de man te krijgen.

Het lichaam van de man werd op zondagmiddag 9 december 2007 gevonden door een wandelaar, die meteen de boswachter waarschuwde. De man hing aan de band van een sporttas aan een boom. Na onderzoek sluit de politie uit dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

In 2007 heeft de recherche veel onderzoek gedaan naar de identiteit van de man. Er zijn onder andere vingerafdrukken afgenomen, er is DNA-onderzoek gedaan, de kleding en de bril van de man zijn onderzocht, zijn foto is getoond in de media en de politie is langs verschillende vakantieparken in de buurt geweest. Ook zijn passagierslijsten van de boot tussen Harwich en Hoek van Holland opgevraagd.

Geen identiteit

Al het onderzoek heeft niet geleid tot het bekend worden van de identiteit van de man. Hij is begraven in een naamloos graf op de begraafplaats in Naaldwijk. Het coldcaseteam van de politie Den Haag wil de familie of vrienden van de man kunnen vertellen wat er met hem is gebeurd en waar zijn lichaam begraven ligt. Daarom hoopt de politie dat iemand de man alsnog herkent en meer over hem kan vertellen.

Het gaat om een blanke man van 25 à 35 jaar. Hij is 1,80 meter lang, heeft kort donker haar, een stoppelbaard en bruine ogen. Mogelijk werkte hij in 2007 in Westland of heeft u met hem op de boot vanuit Engeland gezeten.

Opvallende tatoeages

Aan de binnenkant van zijn rechterbeen heeft de man een kleine gekleurde tatoeage. Volgens kenners bestaat die uit twee verschillende tatoeages, waarbij de cirkel een zogenaamde 'sgul' is, een soort teken van verdriet of de dood. Die tatoeages zijn geplaatst door een amateur.

Op zijn rechterbovenarm heeft hij een gekleurde tatoeage van een oog. Dat geeft aan dat de man iets met de dood heeft gehad, zoals het verlies van een dierbare. Mogelijk weet iemand waarom de man die heeft laten zetten.