Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Vragen over afwijzing van Lyra-feestplan bij jaarwisseling

Waarom mag er bij oud en nieuw geen feest worden gehouden in de kantine van de Lierse voetbalvereniging Lyra? Dat wil de fractie van GemeenteBelang Westland (GBW) donderdagavond in een commissievergadering vragen aan burgemeester Van Ardenne.

Het was de intentie van Lyra-coryfeeën om daar een feest te organiseren voor de doelgroep vanaf 21 jaar tijdens oud en nieuw 2018/2019 voor circa 350 personen. Door de gemeente werd hieraan geen medewerking verleend.GBW wijst er op, dat deze aanvraag geen zogeheten Sporthal-evenement betreft. "Belangrijk is te weten dat deze aanvraag geen concurrentie aandoet aan de horeca; zij zijn gesloten ten tijde van oud en nieuw", aldus de fractie. Verder wordt opgemerkt dat "er opnieuw een doelgroep van de straat wordt gehouden" en dat "de vereniging op deze manier een kleine bijdrage voor de clubkas kan genereren, daar waar andere mogelijkheden om financiën te vergaren steeds verder teruglopen."

GBW wil weten "of de portefeuillehouder bereid is alsnog te overwegen positief te reageren op de aanvraag van Lyra". Indien het antwoord 'nee' is, dan wordt gevraagd of er volgend jaar een positieve zienswijze kan worden gecreëerd?

Categorieen:
Westland Politiek