Timeout bij Quintus

VELO verslaat Westlandia in handbalderby

De handbalderby in de tweede divisie tussen de dames van WPK/Westlandia en Venéco/VELO is zaterdagavond zoals gewonnen door de bezoekers uit Wateringen. In sporthal de Pijl in Naaldwijk werd eindigde de wedstrijd in 17-30.

Koploper VELO had van de voorgaande zes wedstrijden er vijf gewonnen en slechts één keer verloren. In Naaldwijk is de situatie juist compleet omgedraaid, waarmee de thuisploeg zich in de onderste regionen bevindt. Al snel werd duidelijk dat daar ook na deze wedstrijd geen verandering in zou komen. De Wateringers kwamen vroeg op voorsprong en bouwden die gestaag uit naar een ruststand van 9-16. Ook na rust had VELO het betere van het spel en kwam de overwinning geen moment in gevaar.

Quintus - V&L

Eredivisionist Quintus won voor de tweede keer dit seizoen van V&L. Na de 16-27 in de openingswedstrijd, werd het nu 27-24. De dames uit Kwintsheul stonden na zo'n twintig minuten comfortabel met 13-5 voor, maar lieten de bezoekers terugkomen tot 13-9, waarna het bij rust 16-12 stond. Ook na de thee stond er vaak een ruime voorsprong voor Quintus op het scorebord, maar kwamen de bezoekers toch steeds weer iets terug. Echt in de problemen kwam de thuisploeg echter nooit.