Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyers grijpen de macht in de Eerste klasse

In de Eerste klasse van de landelijke rugbycompetitie heeft The Hookers zondagmiddag gehakt gemaakt van koploper Eemland. De Hoekenezen stuurden hun tegenstanders met 62-3 terug naar Amersfoort.

Op papier was het een kraker tussen de twee enige ploegen die tot dusver alle acht wedstrijden hadden gewonnen. Eemland stond een bonuspuntje voor op The Hookers. Nu is de competitiestand 44 punten voor de Hoekenezen en 40 voor de Amersfoorters.

Eemland nam in het begin van de wedstrijd het initiatief. De bezoekers kwamen in de eerste tien minuten twee keer in scoringspositie. De eerste maal wilde Eemland via een penaltykick en de daaropvolgende line-out de try maken, maar de Hoekenezen wisten dat te voorkomen. Bij de tweede penaltykick nam Eemland dit risico niet en ging de bal tussen de palen door: 0-3.

Maar dit bleek uiteindelijk het enige wapenfeit van de bezoekers. Via try's van onder anderen Marc Berlijn, Tristan Roeleveld en Kevin Lensen ging The Hookers rusten met een 31-3 voorsprong.

Na de rust bleef het eenrichtingsverkeer. Nu waren onder anderen Rein Mostert, Bob Duivestein en Mike Scholtes succesvol voor de thuisploeg. Eindstand van deze 'topper' was 62-3, wat voor de Hoekenezen een van de grootste zeges in deze competitie betekent.