ODO verslaat ONDO in openingsderby zaalkorfbal

In de Westlandhal in 's-Gravenzande heeft thuisclub ONDO zaterdagavond het onderspit moeten delven tegen ODO uit Maasland. In deze openingsderby van het nieuwe zaalkorfbalseizoen werd het 8-16, nadat ODO bij de rust al een voorsprong van 3-11 had opgebouwd.

In de beginfase was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. Na een kwartier stond het 3-3. ODO was vervolgens scherper en doelgerichter in het aanvalsvak. Waar de ballen bij ODO door de korf heen gingen, strandden de schoten van ONDO op de korf en kaatste de bal terug het veld in. Tevens waren er veel onnauwkeurigheden in het spel van ONDO. Een en ander leidde tot een stand van 3-11 bij het rustsignaal.

In de tweede helft probeerde ONDO met een versnelling terug in de wedstrijd te komen, maar de echte overtuiging ontbrak. ODO kon 'meescoren' en hierdoor de voorsprong consolideren zonder zelf groots te spelen. Een echte wedstrijd is het hierdoor niet geworden. Dit betekende een deceptie voor ONDO. De spelers en speelsters van ODO ging uiteraard met een grote glimlach van het veld. Zij hadden op een moeilijkere avond in de Westlandhal gerekend. Willem van Vliet en Nikki van der Hak scoorden ieder vijf keer voor de Maaslanders.

Dijkvogels

Het in de derde klasse uitkomende Dijkvogels startte de zaalcompetitie met een uitwedstrijd tegen ADO, dat net als Dijkvogels een van de favorieten in deze klasse. De hele wedstrijd ging het gelijk op. Amper 40 seconden voor het eindsignaal leek Tim Boekestijn de wedstrijd in het voordeel van de Maasdijkers te kunnen beslissen (14-15). Echter, 2 seconden voor tijd maakte ADO in een wanhoopspoging de gelijkmaker. "Niet het resultaat waar we op hoopten, maar niet-verliezen is belangrijk", klonk het bij Dijkvogels.