Schipluiden-Verburch -foto Ruud de Jong

Excelsior Maassluis wint van Jong Almere City

In het regionale zaterdagvoetbal heeft Excelsior Maassluis thuis een belangrijke overwinning geboekt op Jong Almere City. De streekderby van Schipluiden tegen Verburch werd pas in de verlenging beslist, waarbij de thuisclub aan het langste eind trok.

Bij Excelsior Maassluis werd aan de Lavendelstraat de rust van deze wedstrijd in de 2e Divisie met 0-0 bereikt. Ook over het eerste kwartier van de tweede helft valt eigenlijk niks te melden, maar daarna kwam de wedstrijd alsnog tot leven. In de 69e minuut kwam Excelsior op voorsprong via een treffer van Marouane Afaker. Echter, vier minuten later kon Jong Almere de gelijkmaker laten aantekenen.

Opnieuw vier minuten later kwam de thuisploeg op 2-1. Uit een hoekschop van Daan Blij kopte Daan Smith de bal voor de voeten van Sefa Kurt. In minuut 87 mocht Daan Blij een vrije schop nemen. Via het hoofd van een Almere-speler belandde de bal in het doel: 3-1 en dat werd tevens (na vijf minuten verlenging) de eindstand.

Schipluiden-Verburch

In de streekderby Schipluiden-Verburch kwamen de bezoekers na een kwartier spelen op voorsprong, overigens vlak nadat de thuisploeg een grote kans had gehad om de score te openen. De treffer van Verburch werd binnengekopt door Luc van der Knaap.

Na een half uur spelen was Schipluiden succesvol via Sjoerd Boks (1-1) en kort daarna stelde hij Bart Boks in de gelegenheid om de stand op 2-1 te brengen, wat tevens de ruststand zou worden. Verburch moest met tien man verder na een rode kaart voor Luuk van der Haak.

In de tweede helft bleef Schipluiden het beste van het spel hebben, wat zich vertaalde in de gelijkmaker door Sander Rensen (2-2). In de verlenging kon Thom van Mil de winnende treffer voor de thuisclub maken.