Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Wim Starrenburg heeft de mooiste vogel

Wim Starrenburg uit 's-Gravenzande bezit de mooiste vogel van het Westland. Dat vinden althans de keurmeesters van de Westlandse Vogelshow. Zijn witgele kanarie scoorde in verschillende klassen het hoogste aantal punten: 95.

95 punten is het maximale aantal punten dat een vogel kan krijgen. Dit jaar zijn er vijftien vogels met 95 punten. Bestuurslid en organisator Koos van der Salm legt uit: "Als er in dezelfde groep meerdere vogels met 95 punten zijn, dan gaan deze terug naar de keurmeesters. Vaak ontstaat dan een discussie van wel twintig minuten. Uiteindelijk zeggen ze: 'Die is het'."

De bijna vijfhonderd vogels in De Brug in 's-Gravenzande zijn op verschillende zaken gekeurd: houding, conditie en of de vogel al zijn teentjes nog heeft. Ontbreekt er een, dan mag de vogel niet meedoen.

Wie de vogels wil bekijken, kan vrijdag en zaterdag in De Brug terecht: vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Ook kun je om advies vragen als je een vogeltje thuis wil houden. Er zijn zelfs wat vogels te koop. De toegang is gratis.