Archief

In Gardien Tot Tien: Marjan Berk in Schuurkerkje en wat vindt vogelkenner van 'mooiste vogel'?

In Gardien Tot Tien vertelde actrice en schrijfster Marjan Berk meer over de voorstelling waarmee ze komende zondagmiddag in Theater Schuurkerk op de planken staat in Maassluis. Vogelkenner Harold de Duivenman geeft zijn mening over de 'mooiste vogel' van Westland.

Marjan Berk en Jelke Smit komende zondag in Theater Schuurkerk Maassluis

Komende zondagmiddag staan actrice en schrijfster Marjan Berk en Jelke Smit met hun voorstelling 'Geniet ervan!' in het Maassluise Schuurkerkje, georganiseerd door Theater Koningshof. Vanochtend hing Marjan Berk bij ons aan de lijn om hier meer over te vertellen. Op 86-jarige leeftijd staat zij, wel met een wandelstok tegenwoordig, nog steeds met veel plezier op het podium.



Liesbeth Koornneef enthousiast over nieuwe functie directeur-bestuurder Vitis Welzijn

Liesbeth Koornneef wordt per 1 februari de nieuwe directeur-bestuurder van de Westlandse welzijnsorganisatie Vitis Welzijn. Ze neemt na 28 jaar afscheid van kinderopvangorganisatie Stichting Kwest. Vanochtend vertelde Liesbeth de kinderen te gaan missen, maar meende ze ook erg uit te kijken om te werken met de diverse doelgroepen van Vitis Welzijn.



Wat vindt vogelkenner Harold de Duivenman van de 'mooiste vogel' van Westland?

Wim Starrenburg uit 's-Gravenzande bezit de mooiste vogel van het Westland. Dat vinden althans de keurmeesters van de Westlandse vogelshow. Maar wat vindt vogelkenner Harold de Duivenman eigenlijk? Vanochtend meende Harold de gelukkige winnaar een apart vogeltje te vinden, maar volgens hem is het bij de keuring ook maar afhankelijk van ieders persoonlijke mening. Wel gaat hij dit weekend langs om de vogels te bekijken. Tot slot heeft Harold nog een vraag aan presentator Jim. Hij wil graag het nummer 'Eerst effe naar m'n duiffies' graag als ringtoon op zijn telefoon hebben en komt, ondanks de waarschuwing van Jim, binnenkort langs de studio om dat te regelen.



Deze wedstrijden mag je niet missen volgens onze sportverslaggever Stefan van Eijk

Vanochtend schoof sportverslaggever Stefan van Eijk bij ons aan in de studio om ons op de hoogte te brengen van alle sportwedstrijden die we niet mogen missen dit weekend. Iedere week doet hij een voorspelling van één van die wedstrijden. Dit keer wees hij Westlandia aan als gelukkige winnaar en voorspelde hij 3-1 tegen Quick.



Wat is er te beleven bij Op Hodenpijl? Merel weet het

Als je van klassieke muziek houdt, dan moet je zeker bij Op Hodenpijl in Schipluiden zijn. Zo combineert muzikant en natuurkundige Ralph Rousseau een meditatie en klassiek concert op zondagmiddag 2 december. Ook een aanrader voor als je even tot rust wil komen dus. Ralph speelt namelijk barokmuziek. Merel Kester van Op Hodenpijl vertelde vanochtend dat barokmuziek de hersengolven in de juiste stand zet, waardoor je ontspannen wordt. Presentator Jim overweegt nu ook om barokmuziek te draaien.



Poll

Wie afgelopen weekend de intochten van Sinterklaas heeft gemist, kan morgen (zaterdag) in de herkansing. De goedheiligman komt dan aan in Den Hoorn, Ter Heijde, 's-Gravenzande, Schipluiden, Kwintsheul, Maasdijk en Maasland. Ga jij kijken?