Archief

In Gardien Tot Tien: financiële problemen Stadsbedrijf Maassluis en wie wint MKB Ondernemersprijs 2018?

In Gardien Tot Tien vertelde Jan van den Hoek (Forum voor Maassluis) meer over de financiële problemen van Stadsbedrijf Maassluis. Digna van Zanten van WPS is blij met de nominatie voor de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2018, maar durft niet te zeggen of het bedrijf er vanavond met de prijs vandoor gaat.

WPS winnaar MKB Ondernemersprijs 2018? Vanavond weten we het!

Vanavond vindt de uitreiking van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2018 plaats in de Oude Kerk in Naaldwijk. Digna van Zanten van WPS hing vanochtend aan de telefoon en vertelde het al een hele eer te vinden om überhaupt genomineerd te zijn. De nominatie kwam onverwachts, maar later meende ze dat innoveren 'in het DNA' zit van de medewerkers binnen het bedrijf. Wel gaf ze toe dat ze er vanavond niet bij had kunnen zijn als Van Daalen Optiek, één van de andere genomineerden, niet had bestaan. Ze durft dus niet te zeggen of het bedrijf vanavond in de prijzen valt, maar hoopt vooral voor haar collega's dat hun harde werk beloond wordt.



Financiële problemen voor Stadsbedrijf Maassluis

Stadsbedrijf Maassluis kampt met financiële problemen. Forum voor Maassluis-raadslid Jan van den Hoek vertelde vanochtend dat de partij benaderd werd door een aantal medewerkers van het bedrijf, die vertelde dat het momenteel erg rommelig is op de werkvloer. In de begrotingsbehandeling van Maassluis is daar echter niks over gezegd. Jan van den Hoek liet weten dat de partij vragen heeft gesteld aan het college om voor opheldering te zorgen. Volgens hem komt dit niet uit de lucht vallen. 'Waar rook is, is vuur,' aldus Jan van den Hoek.



Vitis Welzijn: 'Groente & Fruitbrigade zoekt vrijwilliger met organisatorisch vermogen'

Iedere week worden er weer drie diverse vrijwilligersvacatures opgenoemd door Simone van Vitis Welzijn. Zo is dit keer de Groente & Fruitbrigade in Poeldijk op zoek naar een vrijwilliger met een organisatorisch vermogen. Het bedrijf is nog niet zo lang geleden begonnen met het leveren van verse groente en fruit aan de voedselbank. De vraag is nu of een vrijwilliger de bijbehorende werkzaamheden in kaart wil brengen en die in de gaten wil houden.



Wat staat er deze week in De Schakel? Gemma weet het

Het is donderdag en dat betekent dat De Schakel Midden-Delfland weer bij iedereen op de deurmat ligt vandaag. Gemma geeft ons iedere week een tipje van de sluier. Zo kwamen we er vanochtend achter wie de winnaar van de OndernemersAward 2018 is, zijn de vrijwilligers van de begraafplaats in Den Hoorn in het zonnetje gezet en kunnen we ons opmaken voor de sinterklaasintocht in Midden-Delfland dit weekend.



Kaj Gorgels komt naar Theater Koningshof in Maassluis

Ondanks het koude weer hoef je dit weekend niet thuis te blijven. Integendeel, het programma van Theater Koningshof in Maassluis is weer volop gevarieerd. Marjan de Groot vertelde vanochtend wat ons de komende tijd te wachten staat aan voorstellingen in het theater. Bovendien had ze nog een ander leuk nieuwtje te melden. Kaj Gorgels komt namelijk in januari naar het Maassluise theater.



Poll

Gebruikers van het openbaar vervoer in onze regio zijn in 2019 iets meer geld kwijt. Vanwege de aangekondigde BTW-stijging van 6 naar 9 procent, gaan ook de basis- en kilometertarieven voor bus, tram en metro omhoog. Is het voor jou reden om het OV links te laten liggen?