Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Veel belangstelling voor windmolens Nieuwe Waterweg

Zo'n 200 belangstellenden hebben woensdagmiddag een kijkje genomen op de bouwplaats van de in aanbouw zijnde windmolens langs de Nieuwe Waterweg. Energiebedrijf Eneco heeft de kijkmiddag georganiseerd, om de omgeving op de hoogte te houden van de voortgang van de bouw.

Er komen zeker zes windmolens parallel aan de Hoekse Lijn, tussen Maassluis en Hoek van Holland en ze zijn zo'n 120 meter hoog. De windmolens komen op deze plek, omdat het er relatief veel waait. En omdat ze passen in het plaatje met de industrie aan de overkant. De eerste molen staat inmiddels. Elke turbine zal ongeveer 11 miljoen kilowattuur produceren, goed voor zo'n 3.500 huishoudens.

Veel bezoekers zijn enthousiast. "Het is heel goed om zo eens een keer iedereen de kans te geven om het van binnen te zien", zegt een vrouw. "Het zijn indrukwekkende machines", laat een man weten. Maar niet iedereen is even blij, blijkt uit de reactie van een Maasdijker. "Het is voor ons als bewoners een stukje horizonvervuiling, maar we zijn ons er wel van bewust dat het noodzakelijk is."

Eneco verwacht dat het windmolenpark in het eerste kwartaal van volgend jaar operationeel is. Over een zevende windmolen bij de Maeslantkering lopen nog gesprekken.