Archief
Hoekse Lijn

Hoekse Lijn

Raadsleden niet veel wijzer na informatieavond over Hoekse Lijn

Raadsleden uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam zijn woensdagavond tijdens een informatiebijeenkomst in Vlaardingen nog niet veel wijzer geworden over de daadwerkelijke ingebruikname van de Hoekse Lijn. Vooralsnog denkt de Rotterdamse wethouder Visser dat het mogelijk moet zijn om de metro volgend jaar aan het einde van februari te laten rijden, maar dan moeten er in de tussentijd geen tegenvallers meer zijn.

In elk geval zijn met de ombouw en ingebruikname gepaarde kosten tot en met februari gedekt en kunnen die binnen het bestaande budget worden opgevangen. Maar of dat ook het geval is bij een nieuwe tegenvaller, is nog maar de vraag. Wethouder Visser wilde daar niet verder op vooruitlopen en gaat er vanuit dat de ingebruikname van de lijn echt eind februari volgend jaar plaats gaat vinden.

Nieuwe maatregelen om de huidige busreizigers meer comfort te bieden in de wintermaanden hoeven de gemeentes overigens niet te verwachten. Want hoewel de gemeenteraad van Maassluis daar dinsdag nog in meerderheid om vroeg in een motie, wil de wethouder daar eigenlijk geen geld meer voor uittrekken.

De dinsdag door de Maassluise raad zo vurig gehoopte compensatievoorstellen vanuit Rotterdam en de RET, zoals een maand gratis reizen of fikse kortingen, kwamen er woensdagavond in elk geval niet. Wel komt Visser nog voor de kerst met een inventarisatie van compensatieplannen.

Oorspronkelijk zou de metrolijn in september vorig jaar in gebruik worden genomen, na de ombouw van het traject van treinlijn tot metroverbinding.

Categorieen:
Maassluis Politiek