Archief

In Gardien Tot Tien: politieactie tegen motorclub en dementie ervaren door VR-bril

In Gardien Tot Tien belden we met fractievoorzitter Ed Roeling van Mijn Partij, die ter plaatse stond bij de politieactie tegen de motorclub Caloh Wagoh in Den Hoorn. Jet de Wit van Zorgtuinderij Nieuw Zuiderveld in Wateringen vertelde meer over de Virtual Reality-bril waardoor je de ziekte dementie kunt ervaren.

Grootschalig onderzoek naar motorclub Caloh Wagoh in Den Hoorn

De politie is vanochtend in verband met een grootschalig onderzoek naar motorclub Caloh Wagoh een mogelijk clubhuis in Den Hoorn binnengevallen, maar daar bleek niemand aanwezig. Caloh Wagoh wordt door de politie beschouwd als een criminele organisatie, die in verband wordt gebracht met liquidaties. Ed Roeling, fractievoorzitter van Mijn Partij, was vanochtend ter plaatse om verslag uit te brengen van de actie. Naar aanleiding hiervan gaat hij vragen stellen aan het college om orde op zaken te stellen.



Bij Zorgtuinderij Nieuw Zuiderveld kun je dementie door een VR-bril ervaren

Bij Zorgtuinderij Nieuw Zuiderveld in Wateringen kun je sinds kort de ziekte dementie door een VR-bril ervaren. Vanochtend vertelde programma-coördinator Jet de Wit dat de bril is bedoeld als hulpmiddel voor mensen die te maken hebben met iemand die lijdt aan dementie. Met behulp van de VR-bril kunnen deze mensen zich verplaatsen in iemand met dementie en daardoor ook beter omgaan met hun naaste in dit soort situaties. Volgens Jet krijg je filmpjes te zien van een aantal situaties die zich voordoen bij iemand met dementie in een thuissituatie. Er worden nu ook filmpjes ontwikkeld van dementie in een verder stadium.



Gaat Van Daalen Optiek er met de MKB Westland Partners Ondernemersprijs vandoor?

Van Daalen Optiek is dit jaar samen met WorldStream en WPS genomineerd voor de MKB Westland Partners Ondernemersprijs. Pieter van Daalen schoof vanochtend bij ons aan in de studio en vertelde het als een grote eer te beschouwen om genomineerd te zijn. Vorig jaar verhuisde het bedrijf naar het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Naast een divers assortiment aan brillen en het aanbieden van oogzorg, kun je bij Van Daalen Optiek ook terecht voor gehoorbescherming. Maar dat is niet het enige waar het bedrijf in verschilt ten opzichte van andere optiekzaken. Volgens Pieter van Daalen is het horecagedeelte binnen het bedrijf hetgeen wat Van Daalen Optiek onderscheidt van anderen. Daar kunnen klanten wachten met een kopje koffie of terecht voor een lunch.



Reflexzonetherapie zorgt voor ontspanning en rust bij de diagnose kanker

Hannah de Graaf-van der Staaij geeft vanavond een presentatie over reflexzonetherapie bij Inloophuis Carma. Vanochtend legde ze uit dat reflexzonetherapie een therapeutische massage is om mentale en fysieke klachten te verminderen, zo ook bij de diagnose kanker. Denk hierbij vooral aan de stress die je tijdens deze ziekte meedraagt, maar ook aan fysieke bijwerkingen van een chemokuur als hoofdpijn en misselijkheid.



Poll

DJ Bombastic en zijn broer Younes Mohcin zijn een dj-school begonnen in het centrum van Naaldwijk. Hoe is het volgens jou gesteld met de kwaliteit van de muziek die gemaakt wordt in deze regio?