Archief

Tijdelijke invulling grasveld Verdilaan kost 335.000 euro

De tijdelijke inrichting van de voormalige gemeentehuislocatie aan de Verdilaan in Naaldwijk kost de gemeente 335.000 euro. Daarnaast is nog eens ruim 67.000 euro per jaar nodig voor de beheerkosten. Dit schrijft wethouder Snijders in een memo aan de gemeenteraad. De werkzaamheden zullen in maart 2019 van start gaan.

De Westlandse gemeenteraad hikt al langer aan tegen de open vlakte, waar het Naaldwijkse gemeentehuis heeft gestaan. Er was zelfs al geld beschikbaar gesteld voor het realiseren van een fietsenstalling en een openbaar toilet. Wethouder Snijders hield de boot echter af onder verwijzing naar de ontwikkelingsplannen rond het centrum van Naaldwijk en de plaats van theater De Naald daarin.

Tijdens de begrotingsbehandeling eerder deze maand vroeg de raad in meerderheid om bij het opstellen van die gebiedsvisie ruimte te reserveren voor een openbaar 'Central Park'. Snijders vond die motie te vroeg komen, ook al omdat hij al bezig was met de tijdelijk invulling van het grasveld.

Die invulling, zo blijkt uit het memo, omvat de komst van een fietsenstalling, waaraan de metropoolregio MDRH overigens 50.000 euro bijdraagt. Een zelfreinigend toilet krijgt bij de fietsenstalling een plaats. Verder komen er elf parkeerplaatsen, worden er ongeveer 15 verplaatsbare bomen geplant en komt er een kleine speelvoorziening.