Archief

Edo Haan: 'Maassluis kan veel beter presteren op gebied van toerisme'

Maassluis kan nog veel meer toeristen binnenhalen en daar veel meer banen aan overhouden dan nu het geval is. Dit stelde burgemeester Edo Haan donderdagavond tijdens de Hollandia Netwerkbijeenkomst in Hotel Maassluis. Volgens hem presteert de stad nu nog niet genoeg op het gebied van toerisme en is hij ervan overtuigd dat het beter kan.

Haan vindt dat de markt nu te verbrokkeld is en het aanbod is volgens de burgervader niet transparant genoeg. Hij stelt voor dat gemeentes met elkaar gaan samenwerken op het gebied van communicatie en marketing, op het gebied van het ontwikkelen van het recreatieve aanbod en op het gebied van het versterken van de economische waarde van de gemeentes.

De burgemeester is initiatiefnemer van het project 'Stap uit je Stad', waarin 23 gemeenten in de omgeving van Maassluis stedelingen laten ervaren hoeveel leuks er te doen is in hun eigen 'achtertuin'. Haan zei daar eerder al over: "Wereldwijd wordt er meer geld verdiend met toerisme dan in de auto-industrie. Reden genoeg om de vrijetijdseconomie in onze regio een boost te geven.

Categorieen:
Maassluis Economie