Archief
Fred van der Ende 1

Fred van der Ende 1

'Terrassen Westland vanaf 2019 definitief langer open'

Terrassen in Westland zouden vanaf komend jaar definitief langer open mogen blijven, tot 1.00 uur in het hoogseizoen en tot 24.00 uur in het laagseizoen. De proef met een verruiming van de terrastijden die het afgelopen jaar is gehouden, is goed verlopen. Dat schrijft burgemeester Van Ardenne in een raadsvoorstel.

De Westlandse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland noemde de proef na een evaluatie eerder al geslaagd. De politie en buitengewoon opsporingsambtenaren hebben geen overtredingen geconstateerd, maar kregen wel klachten met betrekking tot de achtergrondmuziek, die tijdens de proef ook werd toegestaan. Ook bij de gemeente Westland kwamen daar klachten over binnen.

"Melders zijn van mening dat het toestaan van (achtergrond)muziek bijdraagt aan het rumoeriger zijn van het uitgaanspubliek en daarmee aan overlast voor de omwonenden van de uitgaansgelegenheden", aldus de gemeente. "Achtergrondmuziek wordt als bron van overlast ervaren. Met name de verschillende soorten achtergrondmuziek op aangrenzende terrassen leiden tot overlast", zo wordt gemeld.

In het raadsvoorstel wordt daarom voorgesteld geen achtergrondmuziek meer toe te staan.

Categorieen:
Westland Politiek