Archief

Slechtvalk maakt slachtoffers rond Adrianuskerk

't Is het gesprek van de dag onder vrijwilligers van de Adrianuskerk in Naaldwijk: de slechtvalk. Het beest houdt de laatste tijd flink huis rondom de kerk. Tientallen voorbij vliegende vogels zijn al ten prooi gevallen aan de roofvogel.

De kerk staat machteloos, want de slechtvalk is een beschermde diersoort. Niet alleen op het parkeerterrein voor de kerk, ook de naastgelegen pastorietuin ligt geregeld bezaaid met dode vogeltjes.

Halverwege de kerktoren zit een gat in het gaas, zodat de roofvogel ook naar binnen kan. Het is daarom niet vreemd, dat ook hier veel kadavers liggen. Clemens Sta is vrijwilliger bij de Adrianuskerk en heeft de slechtvogel een naam gegeven: 'Adriaan'.

"Soms zie je ook een dotje veren naar beneden vallen", weet Clemens. "Een eindje verder hoor je 'flats', en daar ligt dan weer een dood vogeltje". De kerkvrijwilliger schat het aantal slachtoffers van Adriaan op tientallen, "misschien wel een honderdtal". "Het zij zo", berust Clemens. "Hij zal nog veel slachtoffers maken".

Ingrid Valstar maakte een foto van de slechtvalk bovenop de kerktoren. Zie hieronder:

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen