Archief
WOS Media

WOS Media

Gemeentehuis Monster slopen of hergebruiken?

Wat moet er gebeuren met het voormalige gemeentehuis aan de Choorstraat in Monster? Daarover discussieert een commissie van de gemeenteraad eind deze maand. Er liggen twee opties op tafel: hergebruik of slopen en kleinschalige nieuwbouw.

Het krediet dat beschikbaar moet komen, verschilt bij beide opties behoorlijk. Voor hergebruik wordt gevraagd om 100.000 euro, sloop en nieuwbouw zou zo'n 535.000 euro kosten. Indien gekozen wordt voor het laatste geval, zal de omgeving - die nu als sociaal onveilig wordt ervaren - wel verbeteren.

"Het uitgangspunt bij deze variant is de groene binnenruim te versterken, stimuleren van ontmoeting en het koppelen van de verschillende openbare ruimtes in het centrum van Monster", aldus het college. Verwacht wordt dat er op de locatie twee appartementsgebouwen met zo'n zestien appartementen en vijf rijwoningen kunnen worden gebouwd.

Als wordt gekozen voor hergebruik, wordt het kantoorpand in de verkoop gezet. Naar verwachting kunnen er zo'n veertig appartementen in worden gerealiseerd. Bij beide varianten worden in elk geval extra parkeerplekken gecreëerd.

Categorieen:
Monster Politiek