Archief

Comité wil duidelijkheid over fusie Fonds Westland met Fonds 1818

Het Comité Behoud Fonds Westland wil weten wat er precies in de overeenkomst staat die de fusie tussen Fonds Westland en Fonds 1818 bezegelt. Ondanks aandringen wordt geen opening van zaken gegeven en wat eerder door de besturen naar buiten is gebracht, wordt onvoldoende gevonden.

In een brief aan de bestuursleden van Fonds Westland schrijft Bert Uitterhoeve, voorzitter van voorloper VSB Fonds, namens het comité dat zij verantwoording verschuldigd zijn aan de Westlandse samenleving. "Het is tenslotte het vermogen dat toekomt aan de inwoners van het Westland, die dit bijeengebracht hebben."

Uitterhoeve wil behalve de tekst van de overeenkomst ook weten hoe is gewaarborgd dat de Westlandse belangen niet ondersneeuwen in het grotere geheel van (het Haagse) Fonds 1818. Verder wil hij weten hoe lang het Sportfonds Westland, waarvoor jaarlijks 50.000 euro beschikbaar komt, blijft bestaan.

Ook de toekomst van de Westlandse Druif in Monster baart het comité zorgen. "Hoe zien de afspraken er uit? Over welke middelen beschikt de nieuwe stichting? Over welke periode is er een garantstelling? Op welke manier wordt er om gegaan met de Westlandse geldschieters?", zo schrijft Uitterhoeve.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen