Archief

Begraafplaatsen beperkt toegankelijk door ruiming

Op een aantal begraafplaatsen in de gemeente Westland worden de komende tijd graven geruimd. Het gaat om de algemene begraafplaatsen in Wateringen, Maasdijk, 's-Gravenzande en De Lier.

Om de werkzaamheden naar behoren en respectvol te kunnen uitvoeren zijn de begraafplaatsen een deel van de aangegeven periode beperkt toegankelijk voor publiek. Hierdoor kan enige overlast ontstaan. Wel wordt er op toegezien dat de werkzaamheden op geen enkele wijze leiden tot verstoring van een begrafenisplechtigheid.

In Wateringen worden algemene graven en particuliere graven, waarvan afstand is gedaan, geruimd. In de overige plaatsen worden alleen algemene graven geruimd. De nabestaanden van de algemene graven, van wie het adres bekend is bij de administratie, worden schriftelijk in kennis gesteld van deze ruiming. Daarnaast zijn er borden geplaatst bij de betreffende graven, waarop de grafruiming wordt aangekondigd.

Verder worden op de gemeentelijke begraafplaatsen grafbedekkingen verwijderd van graven waarvan de rechthebbende afstand heeft gedaan. Deze graven worden op een later moment, wanneer bijvoorbeeld de gehele rij vervallen is aan de gemeente, geruimd.