Dames Quintus bekeren verder in Europa

De dames van Quintus hebben de achtste finales van de Challenge Cup bereikt. Na de 24-20 overwinning van gisteren eindigde ook de return tegen het IJslandse Valur in een overwinning: 21-20. Door dit resultaat speelt Quintus volgend jaar februari in de achtste finale van de Challenge Cup.

In de Eekhouthal was de eerste helft spannend. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder. Valur opende de score, maar na de 4-4 nam Quintus de controle van de wedstrijd over. Coach René Zwinkels had een time-out aangevraagd en na deze onderbreking ging het beter bij de thuisploeg tegen de stugge IJslandse ploeg. Na ruim 17 minuten spelen en bij een 7-5 voorsprong voor Quintus nam de IJslandse coach een time-out. Zijn ploeg kwam terug in de wedstrijd en nam zelfs een 9-8 voorsprong mede doordat Valur in de aanval de keepster ruilde voor een veldspeler. In de goal wisselde De Vos de goed keepende Van Vliet af. De Vos groeide in de loop van de wedstrijd uit tot één van de uitblinkers. In de slotfase van de eerste helft hield Quintus de deur dicht en wist het nog drie keer tot score te komen.

Na de pauze leek het erop dat Quintus de wedstrijd voortijdig besliste. De Heulse formatie liep uit naar een voorsprong van vijf treffers (9-14) mede door een sterke defensie, maar net als gisteren gaf Valur zich nog niet gewonnen. De IJslandse ploeg vocht zich terug in de wedstrijd en profiteerde van aanvallend falen bij Quintus. Na 47 minuten spelen was de stand gelijk (15-15) en had Valur in overtal op voorsprong kunnen komen. Dit gebeurde niet, want het was Quintus dat in ondertal tot score kwam (15-16). Dit hielp de Heulse ploeg over het dode punt heen. De Vos redde daarna nog een aantal keren en onder aanvoering van de onverzettelijke Devilee-Grift scoorde Quintus drie keer op rij (15-19). In de laatste vijf minuten kwam de 20-16 voorsprong niet meer in gevaar en kon Quintus een 21-20 overwinning bijschrijven.

Doelpuntenmakers: Daisy Hage (6), Lois Strik (3), Anouk Zwinkels (3), Lisanne Zwinkels (3), Cynthia Devilee-Grift (2), Susan de Bakker (2), Esmee Martens (1), Britt van Steekelenburg (1).