Teamfoto Green Eagles via Facebook

Basketbalsters Green Eagles winnen spannende wedstrijd in Groningen

De basketbalsters van Green Eagles hebben zaterdagavond in Groningen ruime winst behaald op studentenbasketbalsters de Groene Uilen. De wedstrijd eindigde in 65-83.

De wedstrijd in het Willem Alexander Sportcentrum in de noordelijke provinciehoofdstad begon sterk voor de Maassluisen. Speelster Roos Jordans stond na drie weken afwezigheid door een blessure weer in het veld en opende de wedstrijd met een driepunter. Daarna raakte het team in een goede flow. Het eerste kwart eindigde met 9-28.In het tweede kwart lieten de Groningers zich gelden, de Uilen gingen beter schieten. Ruststand werd 29-44.

In de tweede helft van de wedstrijd stoomden de Groningers door, de dames kwamen terug tot 40-48. De Maassluize dames wisten het tij te keren na een time out, ze scoorden 6 punten op rij. Bij aanvang van het vierde en laatste kwart was de stand 49-59. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk schreven de Green Eagels de winst op hun naam. Door veel punten van Kelly Brugman en Willeke Bruins werd de eindstand via 54-63 uiteindelijk 65-83.