Patrick Dolkens

Heren Quintus stunten tegen Hurry Up

In de Bene-Leauge heeft Wematrans/Quintus voor een enorme stunt gezorgd door JD Techniek/Hurry Up te verslaan. In een kolkende sporthal in Zwartemeer won de Heulse ploeg met 30-29 en dat na een eerste helft waarin niemand dat nog voor mogelijk hield.

De eerste helft was niet goed aan Heulse zijde. Hurry Up was vanaf de eerste minuut de betere ploeg en kwam makkelijk tot score en het leek dan ook een grote overwinning. De marge was zelfs nog even tien treffers (20-10), maar gelukkig wist Quintus vlak voor rust nog drie treffers op het scorebord te zetten en werd de ruststand 20-13.

De Heulse ploeg kwam getergd uit de kleedkamer en zette direct de achtervolging in. Hurry Up wist niet wat het in eigen huis meemaakte en zag de Heulse ploeg in rap tempo naderen. Het verschil werd eerst teruggebracht tot drie treffers (21-18), waarna Hurry Up zelfs een marge van vier doelpunten niet wist vast te houden. Quintus beet zich vast en kwam langszij: 26-26. De laatste elf minuten waren spannend en Quintus kwam zelfs op voorsprong (27-28), maar kon dit niet verder uitbouwen. Het ging hierna om en om. Met nog ruim drie minuten te gaan dook het technische duo Curescu en Klepke in een time-out. De tussenstand was op dat moment 29-29. Na deze onderbreking kwam nog één treffer op het scorebord te staan (29-30). De winnende treffer kwam op naam van Niels de Jong. Na deze treffer hield Quintus met man en macht de tegenstander van zich af en kon het na het laatste fluitsignaal de eerste overwinning van het seizoen vieren. Quintus steeg boven zich uit en Hurry Up blameerde zich.

Het was een belangrijke overwinning voor de hekkensluiter niet alleen mentaal, maar ook in strijd om niet te degraderen als laatste Nederlandse ploeg. Het verschil met Hurry Up is nu verkleind naar twee punten.

Nieuwegein-Veneco/VELO

De dames van VELO hebben door met 38-19 te winnen van Nieuwegein goede zaken gedaan in de top van de Tweede divisie B, want koploper Oliveo en nummer twee Ventura verloren hun wedstrijd. VELO staat nu met drie andere ploegen gedeeld tweede met één punt achterstand op de koploper. In sporthal Galecop was de ruststand 19-11. Na wedstrijden tegen het tweede van Foreholte en de derby tegen Westlandia volgt voor VELO de topper tegen Oliveo.